GIPSY KINGS en directe en STREAMING des del barri de SANT ANDREU




L'equador del Festival Jardins Pedralbes arriba amb el directe que oferirà la banda de rumba GIPSY KINGS, amb André Reyes com a líder de la formació, el divendres 30 de juny. I que per primer cop a Barcelona es podrà seguir en directe per Streaming Live des del barri de Sant Andreu.

Aquesta iniciativa de l'ajuntament de Barcelona en col·laboració amb Concert Studio pretén obrir el Festival Jardins Pedralbes a la ciutat. L’aforament aproximat es de 450 assegudes i 500 dempeus. L’adquisició de les entrades és a través de la xarxa de comerç de proximitat del barri de Sant Andreu. L’hora d’entrada al recinte, que inclou muntatge de dos pantalles; cadires, etc.. es a partir de les 21h. 

GIPSY KINGS 

Chico Castillo, Mario Reyes i André Reyes presenten el Tour Gipsy Unidos a Barcelona, l’experiència del so ‘gipsy’ al 2017. Es tracta de tres exponents de la música gitana que s’uneixen per a recuperar tot el repertori de la icònica Gipsy Kings, la banda francesa que ha exportat la rumba catalana arreu del món.


Chico Castillo, Mario Reyes y André Reyes són els Gipsy Kings, el grup que porta des del 1978 convertint la rumba catalana en un estil universal. Formats a Arles, al sud de França, tot i que de  famílies espanyoles que van arribar al país gal exiliats durant la guerra civil, han portat un pas més enllà els ritmes flamenc per apropar-los al funk i al pop. Van començar tocant a casaments, celebracions i als carrers. 

Els seus dos primers discos van atraure poca atenció del públic, però aquest treball de base que avui dóna als seus directes un estil genuí i autèntic, acabaria donant els seus fruits. 

L’èxit va arribar amb cançons com “Djobi Djoba”, “Bamboleo” o “Un amor”, que els van permetre portar el seu èxit més enllà de les fronteres franceses i posar el ritme de la rumba als peus del públic anglosaxó. De fet, el seu tercer àlbum (“Gipsy Kings”, 1987) va recollir un èxit insòlit per a un àlbum enregistrat en llengua castellana als Estats Units, en aguantar 40 setmanes a les llistes d’èxits. 

D’altres títols destacats de la seva discografia són “Mosaïque” (1989), “Este mundo” (1991), “Love & Liberté” (1993) i “Estrellas” (1995). Ben coneguda és també la seva adaptació del clàssic dels Eagles “Hotel California”, un tema que va donar el salt a la pantalla gran en aparèixer en una de les escenes més icòniques del film dels germans Cohen “El Gran Lebowski” o en la pel·lícula que tancava la trilogia de “Toy Story”, amb la versió de “You’ve Got a Friend in Me”.

  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios