Miriam Ponsa vesteix els protagonistes del musical de l’escola els dracs de Fonollosa

L’escola de Fonollosa és reconeguda per l’aposta en el seu projecte educatiu per a l'educació artística i molt especialment per a l'Educació Musical. El projecte de Música i Arts Escèniques de l’Escola els Dracs engloba l’aprenentatge d’un instrument i de cant amb mestres especialitzats, i també la posada en escena cada 2 anys d’un musical amb els alumnes de 10 i 11 anys com a protagonistes. El repte enguany, ha sigut posar en escena el musical de l’obra mestra de literatura infantil de Roald Dahl, Matilda.


Per tal de garantir l’èxit del musical cal la implicació de totes les parts. Els alumnes són els veritables protagonistes, però també, és indispensable el bon fer de mestres i pares i mares que, gràcies al seu coneixement, habilitats o professió, poden sumar-se al projecte i afegir-li valor tant a nivell tècnic com artístic. Enguany, els afortunats a poder unir-se a la creació i posada en escena de Matilda, han estat entre d’altres, la dramaturga Laia de Mendoza, Isaac Bosch, que s’ha encarregat dels decorats, així com la dissenyadora de moda Miriam Ponsa, que ha creat el vestuari de l’obra.

Miriam Ponsa és una apassionada de la creació a tots els nivells i agraeix molt l’oportunitat de poder participar en un esdeveniment tan engrescador i alhora enriquidor per als nens i nenes de l’Escola els Dracs. Tal i com ja va fer amb l’obra 7 noies per a 7 germans, Miriam Ponsa ha seleccionat minuciosament i confeccionat cadascun dels vestuaris i canvis dels més de 30 nens i nenes de 5è i 6è de primària que participen a l’obra. Per a Miriam Ponsa es tracta d’una col·laboració especialment important, ja que és una oportunitat per formar part del projecte educatiu de l’escola on tot està cuidat al detall i la implicació dels actors és molt alta i, on a més, pot fomentar valors que sempre l’han acompanyat en la seva trajectòria com el treball en equip, la solidaritat i l’empatia.

Després de l’èxit de l’estrena a Fonollosa el passat 21 maig, el musical es representarà  el 28 de maig a Fals, el 4 de juny a Aguilar de Segarra, i l’espectacle final tindrà lloc al Teatre Conservatori de Manresa diumenge 18 de juny.



  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios