Èxit absolut de la producció quebeco-catalana LES AVENTURES DE DON QUICHOTTE DE LA MANCHA


La temporada d’estrena de la producció quebeco-catalana LES VÉRITABLES AVENTURES DE DON QUICHOTTE DE LA MANCHA al teatre Périscope de Quebec ha estat tot un èxit amb un 100% d’ocupació durant les 19 funcions representades fins aquest passat cap de setmana.

Les companyies quebequeses Théâtre Sortie de Secours i Théâtre Pupulus Mordicus, juntament amb GATARO (companyia resident de l’ALMERIA TEATRE de Barcelona), responsables d’aquesta nova creació imaginària al voltant de les aventures del llegendari cavaller errant Don Quijote de La Mancha de Miguel de Cervantes, han captivat al públic quebequès i també a la crítica (“Humor, fantasia i intel·ligència” – Le Journal de Québec).


Els actors Victor Alvaro i Savina Figueras, ànima de la companyia GATARO, són els intèrprets catalans d’aquesta coproducció internacional que compta amb els actors quebequesos Pierre Robitaille, reputat marionetista i director artístic de Pupulus Mordicus, i Nicola-Frank Vachon. Segons Alvaro, “ha estat una experiència molt enriquidora entre cosins llunyans, que han sabut mantenir i unificar en un mateix espectacle les identitats pròpies de cadascuna de les tres companyies”.


L’espectacle, que es podrà veure amb el mateix repartiment –interpretat en francès, català i castellà- a l’ALMERIA TEATRE el proper mes de juliol dins del Festival Grec 2017, és una recreació d’El Quijote que explora una possible segona part de les seves aventures, en la que el famós cavaller intentarà evitar que s’imprimeixi la falsa segona part que va escriure Avellaneda. La interacció d’actors, titelles i audiovisual, pretén fer una reflexió sobre la relació entre la realitat i la ficció als nostres dies.

  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios