Karla Martínez aporta la seva joventut i repassa un repertori des de Beethoven a artistes cubans al Festival de Música i Veu

El Festival de Música i Veu de Vilafranca del Penedès ofereix  deu concerts que van des del gospel i el jazz fins al soul i integren un calendari que es prorroga fins el 4 de juny.
 
El concert de la jove artista cubana tindrà lloc el 12 de febrer a les 19h a l'Auditori Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.
 
El 10% dels beneficis recaptats seran destinats a la Fundació l'Espiga, una institució sense ànim de lucre que vetlla per la qualitat de vida de les persones amb discapacitats físiques o mentals.

 
La jove pianista cubana Karla Martínez, flamant guanyadora del Concurs de Piano de Vilafranca, proposa un inusual recorregut per la música de piano de diversos autors i latituds, destacant tota una part dedicada a compositors cubans. Karla Martínez farà una repàs des de Beethoven, Chopin o Debussy fins a compositors cubans. Tot i la seva joventut, la pianista ha obtingut el primer premi ex aequo del 45è Concurs de Piano de Vilafranca i el primer premi del Concurs de Piano Cicle de Primavera de Barcelona. Ha tocat amb la Sinfónica Nacional de Cuba i la Sinfónica de Oriente i als festivals més destacats de Cuba, com ara Leo Brouwer, Música de Cámara, Esteban Salas o el Música Contemporánea. 
 
El Festival de Música i Veu és un petit festival que s'ha anant posicionant a les principals agendes culturals del país i on es mostra una varietat d'estils que no es contemplen en d'altres festivals petits, només en les grans cites estiuenques de Barcelona.
 
Festival Música i Veu, molt més que un festival de música
 
Per tercer any consecutiu arriba a Vilafranca del Penedès el Festival Música i Veu, una jove i atrevida aposta que es consolida com un dels atractius culturals més importants de la primera meitat d'any al Penedès. Organitzat per la Fundació Pinnae i les Joventuts Musicals de Vilafranca, amb la col·laboració de la Xarxa de Músiques de Catalunya, el festival oferirà una sèrie de concerts a l'Auditori Fòrum Berguer Balaguer de Vilafranca fins al dia 4 de juny. Totes les entitats organitzadores són sense ànim de lucre i treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical.
 

La principal singularitat del Festival Música i Veu és l'ampli ventall d'estils musicals que aplega: si bé un diumenge es podrà trobar el jazz exquisit d'Andrea Motis & Trio, la setmana següent pot ser el torn del gospel amb The Sey Sisters o el soul de Leonn & Special Edition, Música clàssica, blues i concerts de piano també tenen lloc en la programació del festival, que es pot consultar al complet aquí.
 
Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios