Inauguració exposició: Josep M. Codina. Sobre paper / 24 de febrer a les 19:00

 
“Els papers que Josep M. Codina ens presenta, subtils i plens de lirisme, reflecteixen les seves pors i els seus temors. L'artista, a través d'una aposta abstracta de qualitats matèriques i delicats traços, dibuixa la seva orografia personal on simbolitza el pas de la vida, el pas del temps. Elements no tangibles que ens mostren el transcendental d'una manera sensual i, alhora, dramàtica, en els quals el diàleg íntim i personal segueix el camí dels sentiments, del cos i de l'ànima. Codina repassa la pell, sense pausa, i ens ofereix una obra on la memòria s'uneix al mateix temps que va deixant la seva petjada.”
“…La pell entesa com el territori gens neutre de les vivències humanes, roturada pels signes del temps. Davant d’aquest dilema situaria l’última pintura de Codina tremendament dramàtica en la seva aparent sobrietat, contaminada d’un cansament ancestral, d’una vulnerabilitat atàvica que la transforma en una experiència estètica fascinant, encara que només sigui perquè transcriu literalment l’estat d’ansietat que augura la sorpresa d’una vivència sensible depuradora i essencial a l’ensems. Una nova visió de la realitat plàstica en qualitat d’expectativa apassionant, definitiva.”

"Una objectivitat minimalista – l’esgarrapada lleu, quasi un tatuatge sobre la pell de l’art que evoca/invoca la candent disjuntiva nominalista: cos o ànima, en el cec combat a la recerca d’un sentit que mostri l’inútil desassossec que acompanya l’esdevenir humà. Tornar a la brusca radicalitat de l’objecte d’art, no poca cosa –l’art és el que representa-, però en qualitat així mateix d’una representació revolucionària que afirma la seva condició de cosa, la profunda objectualitat de l’obra d’art contemporània. La resta queda sotmesa “al judici de l’espectador”.

J. F. Yvars del llibre “Tiempo en blanco. Josep M. Codina. Pintura”
 

L'exposició es podrà visitar fins el 2 d'abril de 2017
Horari: De dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h
Dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
Diumenges i festius d'11 h a 14 h
 
  • Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
  • Imatges cortesia d'assessoria de premsa

Comentarios