L'AIXECADA DE CÀNTIRS D'ARGENTONA SERÀ PRESENT AL FESTIVAL DE JOCS DAU A LES PLACES BARCELONA 2016


Dissabte 17 de desembre de 10:30 h a 14:00 h i de 16:00 h a 18:00 h al Canòdrom Meridiana (C. Concepció Arenal, 165)

L'Aixecada de Càntirs d'Argentona participarà a Barcelona en el Festival DAU a les places, junt amb d'altres jocs de diferents localitats catalanes i d'altres països europeus, com a joc popular i tradicional representatiu del nostre país. 

El President del Patronat del Museu del Càntir i diversos membres dels Amics del Museu seran els encarregats de presentar el joc.

El Dau és un festival de jocs jove, és la cinquena edició, i malgrat la seva joventut ja és un dels festivals de jocs més importants d'Europa.


Té el seu origen en els jocs de taula contemporanis, els jocs d'autor, i les editorials de joc i els autors venen a presentar les seves novetats. Tot i ser un festival de jocs de taula contemporanis, també hi dedica un bon espai al joc popular i tradicional. És el tercer any que el joc popular està present al festival, enguany amb el patrocini de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, en concret la direcció de cultura popular. 

El públic pot venir a aprendre nous jocs tot participant de manera gratuïta.

L'Aixecada, joc que es practica com a competició únicament a Argentona, se celebra cada 4 d'agost al matí, en el marc de la Festa del Càntir, des de l'any 1953.
Destresa, força i habilitat són els elements essencials per a poder aixecar 12 càntirs plens d'aigua que pesen de 5 a 200 kg.


Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia 'assessoria de premsa

Comentarios