66 FESTA DEL CÀNTIR - FESTA MAJOR D'ARGENTONA 2016

Aquest dimarts al migdia s’ha donat a conèixer la imatge i la programació de la Festa Major d’Argentona, que se celebrarà del 3 al 6 d’agost tot i que ja el 30 de juliol oferirà els primers aperitius d’un ampli i variat ventall d’actes i propostes per a tots els públics i que té, de nou, la pretensió d’omplir d’activitat i festa molts dels carrers i places de la vila.
L’acte ha comptat amb la presència del regidor de Festes, Arnau Aymerich; el regidor de Cultura i President del Patronat del Museu del Càntir, Àngel Puig, a més del tècnic de Cultura i Festes, Joan Chaves, i la coordinadora del grup de voluntaris, Montse Terricabras. També han acompanyat la presentació representants de diverses entitats que participen en la Festa Major.

 
El regidor de Cultura i President del Patronat del Museu del Càntir d'Argentona ha presentat aquesta nova edició de la Festa del Càntir, destacant algunes novetats con la versió infantil del concurs d'aixecada de càntirs, l'Aixecadeta, i el trasllat d'aquesta activitat i el concurs sènior a la plaça de Vendre, en lloc de la plaça Nova. A més a més ha recordat que enguany ja es va avançar la venda del càntir de l'any durant la Fira de Ceràmica però que el dia de Sant Domènec es farà el tradicional acte de benedicció de les aigües de la font i dels càntirs de l'any i així, qui ho desitgi, el podrà adquirir beneït. La parada per adquirir el càntir estarà el dia 4 al matí junt a la font i a partir de la tarda i la resta de dies de la festa, hi haurà una parada instal·lada al carrer Gran, davant la Biblioteca.

El càntir d'enguany és un càntir del ceramista maresmenc Claudi De José i es tracta d'una peça molt actual feta a motlle, de cos arrodonit in on broc, nansa i galet s'integren molt bé amb la forma ovoide del conjunt de l'obra. El preu del càntir és de 17 €.
Relacionem breument el programa d'activitats:
  • A les 7 h, a la Font de Sant Domènec: Posta dels càntirs de l'any. Col·labora Forn de llenya Can Moré
  • A les 10 h, a l'Església Parroquial: Ofici en honor a Sant Domingo de Guzmán.
  • A les 10.30 h, a la Plaça de Vendre: Gran Xarbotada. Jocs infantils a l'entorn del Càntir. Organitza: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir Col·labora: Frankfurt JJ
  • Paral·lelament, s'organitza un nou acte a la plaça de Vendre: L'Aixecadeta de Càntirs, concurs infantil que emula el dels adults. Categories masculina i femenina, i premis pels tres millors classificats de cada categoria. Obligatori calçat esportiu per a tots els participants. Inscripcions al museu: 93 797 21 52
  • A les 11.45 h, a la Font de Sant Domènec: Tradicional benedicció de les aigües de la font i venda dels càntirs de l'any beneïts.
  • Un cop acabada la benedicció, a la Font de Sant Domènec, l'alcalde d'Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila ja des de mitjans de segle XVII.
  • A les 12 h, al Museu del Càntir: Visita guiada al museu i a l'exposició temàtica Càntirs d'arreu del món
  • A les 12.30 h, a la Plaça de Vendre: Aixecada de càntirs. Des de 10 a 200 quilos. Categories masculina i femenina. Premis de 200 €, 100€ i 50€ + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Inscripcions al museu: 93 797 21 52. Organitzen: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Patrocinen: Museu del Càntir, Tallers Barfla SL, Català Assegurances.
Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia d'assessoria de premsa
 
 

Comentarios