ARGILLÀ ARGENTONA ES CELEBRARÀ ELS DIES 1, 2 I 3 DE JULIOL.

Argillà Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica, s’organitza al municipi del Maresme els dies 1, 2 i 3 de juliol. En aquesta edició, reunirà un total de 70 artesans de la ceràmica i institucions per exposar i vendre al públic les seves obres, en la més gran manifestació de l'art i la cultura del fang que es realitza cada any a Catalunya. Els països representants en aquesta edició són: Catalunya, Espanya, Portugal, Itàlia, França, Malta, Polònia, Holanda, Regne Unit, Rússia i Marroc.

La presentació d’Argillà Argentona 2016 ha tingut lloc a Artesania Catalunya, el centre artesà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona, avui dijous 9 de juny, a les 10.30 hores. Posteriorment, a les 12.30 hores, també s’ha realitzat una presentació al Museu del Càntir d’Argentona.


Als actes de presentació hi han participat: Àngel Puig, president del Patronat Municipal del Museu del Càntir i regidor de Cultura, Patrimoni i Educació de l'Ajuntament d’Argentona; Oriol Calvo, director del Museu del Càntir d'Argentona i d'Argillà Argentona, i Mercè Coma, ceramista i directora de la revista Terrart de l’Associació de Ceramistes de Catalunya. A Barcelona també ha participat Xavier Villas, cap de l’Àrea d’Artesania del CCAM.

Durant l’acte s’han presentat les novetats d’aquest any i s’ha donat a conèixer l’extensa programació d’aquesta edició. A més, a la presentació a Barcelona, al Centre d’Artesania Catalunya, Joan Serra, un dels artistes convidats de la Fira Internacional de Ceràmica d’aquest any, ha realitzat una demostració en directe amb un torn de terrissaire.

25 anys de la més gran manifestació de l'art i la cultura del fang

Entre les novetats de l’edició del 2016 destaca la participació de ceramistes de la vila francesa d’Aubagne com a ciutat convidada i agermanada amb Argentona. A més, Joan Serra i Mia Llauder són els artistes convidats que destaquen en l’actual panorama de la ceràmica de Catalunya i que compten amb una gran projecció internacional. D’altra banda, s’ha previst una acció artística singular a càrrec del pintor, dibuixant i il·lustrador, Perico Pastor, que decorarà en directe un càntir de grans dimensions a la via pública.

Cal destacar que el “càntir de l’any 2016”, que també es vendrà durant la Fira Internacional de Ceràmica, és una peça del ceramista Claudi de José, president de l’Associació Ceramistes de Catalunya.

Argillà Argentona s’organitza des de 1991, amb els objectius de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional, i per a la promoció dels nous valors de la ceràmica de creació. Organitzada pel Museu del Càntir d’Argentona, conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona i amb la col·laboració de l'associació de comerços i serveis “Argentona es Mou” i d’algunes empreses de la vila, compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

La Fira Internacional de Ceràmica d'Argentona comprèn els sectors de la terrissa tradicional i popular i la ceràmica artística. Actualment és la fira del sector més important del país, tant pel que fa a la xifra i la qualitat dels participants, com pel nombre de públic assistent. El creixement de la fira ha estat espectacular des del seu inici l’any 1991. Actualment és visitada per més de 25.000 persones que poden conèixer i adquirir la producció artesana del fang, els quals procedeixen dels centres terrissers més importants de la península i l’Estranger.

Edició periodista Jussara Maria Pires de Moura
Imatges cortesia assessoria de premsa

Comentarios