El Florido Pensil (Nenes) arriba al Teatre Poliorama a partir del 11 de Febrer

Des del dijous 11 de febrer, es pot veure a l’escenari del Teatre Poliorama l’espectacle EL FLORIDO PENSIL (nenes), un viatge al passat del sistema educatiu espanyol, ara des del punt de vista de les dones. L’espectacle,  a partir del llibre d’Andrès Sopeña, amb adaptació teatral de Kike Díaz de Rada i versió catalana de Guillem-Jordi Graells, està dirigit per Fernando Bernués i Mireia Gabilondo , i protagonitzat per Roser Batalla, Lloll Bertran, Victoria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti.

"EL FLORIDO PENSIL- NENES" és la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra. L’escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant, i aquesta ideologia havia decidit posar al dia el més profund patriarcat medieval, i portar-lo a les seves últimes
conseqüències. La dona va ser el principal objectiu de l’empresa moralitzadora, doncs resultava que estava naturalment destinada al matrimoni i a les labors domèstiques. La seva carrera professional havia de ser la de formar una família i tenir prole, i en això es posaven d’ acord pràcticament totes i tots: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes, les cupletistes, les
escriptores de novel·les roses, i fins i tot les professores de gimnàstica, si m'apuren. En tots els escenaris de l’acció es veurà reflectit, de vegades a les clares, de vegades mitjançant retorçades marrades, que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.

La versió teatral d’EL FLORIDO PENSIL es va representar per primera vegada l´any 1996. La seva versió catalana arriba a Barcelona l´any 1997 gaudint de nombroses reposicions i esdevenint un dels èxits més importants de la cartellera teatral de la nostra ciutat. 

Ara, commemorant el 20è aniversari, es presenta aquesta nova proposta amb  "nenes" perquè per entendre el que som cal entendre d´on venim.

Una coproducció d’ANEXA i TANTTAKA TEATROA

Horaris: 
A partir del 11 de febrer
Teatre Poliorama
De dimecres a divendres: 21h.
Dissabtes: 18h. i 21h.
Diumenge: 18h.
Durada: 90 min
Espectacle en català 

Text i imatges cortesia de asesori de premsa.

Comentarios