Argentona mostra dues importants exposicions sobre l'Artista Antoni Cumella

El Museu del Càntir mostra un conjunt de peces ceràmiques de l'artista i la sala d'exposicions de la Casa Gòtica un recull de fotografies d'ell fetes per el seu fill Toni Cumella
 

Antoni Cumella i Serret, forma part d'una generació de grans ceramistes catalans de la segona meitat del segle XX, com Josep Serra Abella i Josep Llorens Artigas, que van renovar completament el llenguatge de la ceràmica del nostre país, tot fent que aquest material, tan lligat a la peça utilitària, esdevingués el seu suport per a l'expressió artística.
En el cas de Cumella, aquesta expressivitat artística es fa més evident en la dimensió espacial i pictòrica de les seves obres, autèntiques escultures, amb un treball impressionant en les textures i els esmalts. En bona part de la seva producció, les formes (ovoides, esferes, etc.), netes i rotundes, estan despullades de qualsevol element decoratiu que no sigui l'acabat de la superfície amb esmalts monocroms amb matisos, gradacions de color i granulats que hipnotitzen completament l'espectador. També hi trobem plaques amb suggeridores decoracions i totxos de construcció intencionadament tallats i deformats, en una agosarada proposta artística realment innovadora.


L'exposició al Museu del Càntir: Antoni Cumella 1913 - 1985, es podrà visitar fins el 13 de setembre i recull 20 peces ceràmiques elaborades per l'artista entre els anys 1954 i 1975, que formen part del fons particular de la família. Es tracta d'una exposició que els amants de la ceràmica i de l'obra d'Antoni Cumella no es poden deixar perdre.
Per altre banda, l'exposició de la Casa Gòtica: Fotografies de Toni Cumella. Antoni Cumella Serret 1913 - 1985, és obra del seu fill Toni Cumella Vendrell, qui ens presenta una vintena de fotografies en blanc i negre fetes al seu pare entre els anys 1975 - 1985 i que mostren el període creatiu d'aquest.
Toni Cumella, continuador de la saga familiar a l'empresa Ceràmica Cumella és, a banda d'un important ceramista i un fotògraf que mostra una poètica de la llum i de l'espai molt sensible, un artista que ha potenciat la vinculació entre la ceràmica i l'arquitectura en el seu treball, col·laborant amb arquitectes del nostre país i de fora en la concepció d'importants projectes contemporanis.
Aquesta exposició es podrà visitar fins el 6 d'agost
Text i imatges cedides per l'organització.

Comentarios